Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint?

Sharepoint is een webgebaseerde samenwerkingstool die goed werkt met een of meer Microsoft Windows-servers en beschikbaar is als gratis software. Het lijkt erg op het populaire Collaboration Online-applicatieplatform dat is ontwikkeld door Adobe Systems Incorporated (ASIC), maar Sharepoint heeft een aantal voordelen ten opzichte van het laatste. Het is bijvoorbeeld veel gemakkelijker te leren en te gebruiken dan Collaboration Online, omdat het allemaal dezelfde functies heeft: documentindelingen opslaan, maken en volgen, en zoeken naar gegevens. Andere belangrijke functies zijn onder meer integratie met Microsoft Dynamics GP en Excel, evenals integratie met de FrontPage- en WYSIWYG-pagina's.

Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint

Een ander ding dat u misschien wilt weten over Sharepoint is dat het een groot gebruiksgemak biedt en dat het ook compatibel is met Microsoft Outlook, zodat u e-mailaccounts, agenda's en taken kunt maken en aanpassen online schattig. U kunt het zelfs integreren met applicaties van derden, zoals Lotus Notes, en ook met servertoepassingen van derden. Bovendien staat Sharepoint ook bekend als zeer schaalbaar, wat betekent dat u geen problemen zult ondervinden bij het runnen van een groot bedrijf. Hoewel Sharepoint niet bekend staat om zijn beveiliging, is het nog steeds een van de veiligste opties voor het opslaan en delen van informatie.

Als u werkt met een computer met internet, zou u geen problemen moeten hebben om verbinding te maken met Sharepoint. Zorg ervoor dat uw Windows-webbrowser cookies heeft ingeschakeld, dat deze wordt omgeleid naar het Sharepoint-portaal en dat u bent verbonden met een gratis e-mailaccount. U kunt dan een van de vele applicaties gebruiken die beschikbaar zijn op de portals, zoals e-mail, Microsoft Office-applicaties, Office-agenda enzovoort. Als u een beginner bent, is het een goed idee om bij de eenvoudigere applicaties te blijven, totdat u vertrouwd raakt met het gebruik van Sharepoint en de onderliggende procedures.

Klik op deze link: Sharepoint modules