Het orgel het orgel in de kerk is een met de hand gebouwd muziekinstrument dat geluid produceert door de drive-through van de organ pipes gekozen uit een trommel kast.

Elke pijp wordt gegeven in groepen genoemd stemmen, die elk overeenkomen met een enkele toon, ongeacht de toonhoogte en het niveau tijdens het piano klavier te lezen. De pijpen van het orgel worden gesneden om de exacte maten, afhankelijk van de grootte van een orgaan of een (kerk) orgel; voor een gewoon orgel een twaalf inch pijp is de standaard grootte. De pijpen van het orgel in de kerk zijn gemaakt van messing, koper of zink. Pijpen zijn ook van hout, die werden uitgehold en versierd met een mal om ze passend te maken.

Om te spelen op het orgel, organist speelt verschillende gedeelten van het toetsenbord op hetzelfde moment. Voor elke sectie een andere organist is toegewezen, de zogenaamde a-divisie. Deze verdeling van de console bestaat uit twee of drie pijpen, namelijk: de “tak” die zijn aangesloten op de “kop” door een dunne draad, en de “feeder” leidingen die op het hoofd aansluiten naar de volgende divisie. In grotere kerk organen kunnen er ook twee divisies per organist.

Deze elektronische orgel werd uitgevonden door George Abel in 1947. Het bevat vier artikelen, die het “gewicht” voor de toetsen, een speaker voor het geluid in de toetsen, een accumulator voor het opslaan van de verschillende geluiden in de toetsen, en een versterker voor het verzenden van de signalen via een mixer raad van bestuur. De mixer van de raad van bestuur is samengesteld uit een paar luidsprekers, één voor het hoofd en de andere voor de andere toetsen. Deze luidsprekers kunnen worden in fase of gescheiden, met elke luidspreker gepositioneerd is om een specifiek volume. Het elektronische hauptwerk orgel kan genereren een zeer hoge geluiden door de juiste vermenging tussen de luidsprekers.

Veel kerken hebben omgezet naar het gebruik van elektrische organen in plaats van de oudere modellen. Een elektrisch orgel heeft het voordeel dat alle organen in een kerk in een plaats en kan worden bediend vanuit een centrale locatie, waardoor de problemen in verband met de exploitatie van de verschillende organen in verschillende delen van de kerk. De elektrische organist kan daarom gemakkelijk het volume variëren van ieder orgel en de organist kan pas de treble-en bass-drums voor een maximaal effect. De elektronische orgels ook voorzien van elektronische geluiden die een aanvulling zijn op het natuurlijke geluid van het instrument.

In tegenstelling tot de elektronische orgel, die worden klaargestoomd voor prestaties, een elektrisch orgel kan worden gestart en beheerd onmiddellijk nadat het is gekocht.

Het belangrijkste artikel dat is gevonden in een elektrisch orgel, de afsluiter, bepaalt welke soorten geluiden kunnen worden afgespeeld – laag, midden en hoog. In de meeste organen, dit wordt gedaan door de optie ‘Speel met Stijl’ – knop. Er is ook een scherm dat toont de huidige tone niveau als het volume niveau.

Een riet-instrumenten, zoals een sitar of een harp, heeft bepaalde stopt die specifiek zijn voor de soort. De meest gebruikte halte is het tien-pins, te vinden op de schop. Andere stops vaak gebruikt in de kerkelijke organen zijn de twaalf-pennen, op de stand, en de twintig-drie-pins, op de sokkel. Kerk organisten die gebruik maken van dit soort organen moet ervoor zorgen dat de juiste stopt zijn geselecteerd voor het specifieke instrument dat zij gebruiken.

Vind meer informatie: Noorlander Orgels