Chip Tuning is het wijzigen of wijzigen van een uitwisbare niet-vluchtige lees alleen geheugenchip in het besturingssysteem van een voertuig, meestal om betere prestaties te bereiken, of het nu beter is met een beter brandstofverbruik, of zelfs meer vermogen. Deze modificatie wordt vaak gedaan door een hoog-versterkingsapparaat (hog) te vervangen door een onderste versterkingsinrichting of door de vermenigvuldiger te wijzigen om de vermogen uit het oorspronkelijke systeem te vergroten. Chip-tuners zijn ook bekend als tweakers of modders. Wat zijn enkele van de problemen die inherent zijn aan chiptuning?

Het grootste probleem inherent aan chip-afstemming is het feit dat autoliefhebbers soms overdreven enthousiast kunnen zijn in hoe ze dingen veranderen, soms tot het punt waar ze de efficiëntie of duurzaamheid compromitteren. Hoewel sommige mensen behoorlijk sluw zijn en redelijk goed kunnen doen met mechanische tuning, is er een fijne lijn die in de mechanische tuningwereld moet worden gelopen. Sommige mechanica zullen de stroom een beetje verlagen om het voertuig beter te laten reageren of om burn-outs op platte straten te voorkomen. Anderen zullen de luchtfilters verwijderen of wijzigen om het brandstofverbruik te helpen. Mechanische tuning draait helemaal om wissels, dus u moet heel voorzichtig zijn bij het aanbrengen van wijzigingen in uw voertuig, ongeacht hoe klein zij mogelijk lijken.

Een andere grote vraag is hoeveel chip tuning een voertuig vereist.

Het antwoord hangt af van verschillende factoren. Ten eerste, hoeveel verandering ben je aan het mechanische systeem van je auto? Als u belangrijke wijzigingen aanbrengt, zoals het vergroten van de luchtstroom of het drastisch verlagen van de boost om het brandstofverbruik te verbeteren, dan heeft u meer kracht nodig dan u zou doen als u net de cosmetische uitstraling van uw auto zou verbeteren. Evenzo, als u kleine wijzigingen aanbrengt, zoals het wijzigen van een olie-aftapplug voor één die efficiënter is, hoeft u geen enorme reserves van reservevergoeding op te bouwen. In plaats daarvan is de belangrijkste factor hoeveel je in staat bent om de prestaties van je auto te verhogen en het krachtiger te maken.

Chip-tuning wordt ook gebruikt in hoog kilometerstandsauto’s. Vaak probeert de grootste uitdaging voor een auto-eigenaar hun motor te laten rennen met maximale efficiëntie, hoewel de auto de hele dag hard wordt gedreven. Door kleine esthetische wijzigingen aan de motor te maken, zoals het vervangen van een gloeilamp, veranderende bougies of zelfs nieuwe afdichtingen op de slagvormen, kunt u de hoeveelheid brandstof die wordt verbrand, aanzienlijk verhogen, waardoor de hoeveelheid vermogen die wordt gegenereerd toeneemt. Deze veranderingen zijn relatief eenvoudig te presteren en kunnen u een ton geld besparen tijdens het rijden in de hoogste kilometers. Juiste ontstekingstiming is ook een andere sleutelfactor in chiptuning.

Timing is gewoon de methode waarmee een motor erkent welke snelheid brandstof te verbranden om de brandstofefficiëntie te maximaliseren op de maximale snelheid. Als de timing uit is, zal de motor op het verkeerde moment brandstof verspillen; Om de juiste timing te krijgen, zijn er twee betrokken delen. Het eerste deel is de elektronische besturingseenheid (ECU), die de ontstekingstiming bewaakt en bestuurt. Het tweede deel is de racekoppeling waarmee u de koppeling op het juiste moment kunt inschakelen of uitschakelen.

Met behulp van de juiste timing kunt u in staat zijn om soepel te versnellen terwijl tegelijkertijd slijtage op uw motor wordt geminimaliseerd.

Als u chiptuning voor uw voertuig wilt gebruiken, moet u eerst uw bestaande brandstofsysteem upgraden, zodat u voldoende brandstofreserves hebt opgebouwd voor wanneer u uw voertuig gebruikt. Vervolgens moet u uw elektronische besturingseenheid en motor upgraden door uw oude motor uit te wisselen met een nieuwe die is geüpgraded. Ten slotte moet u de racekoppeling installeren. Door al deze dingen te doen, kunt u de hoeveelheid kracht die u genereert en zeer de hoeveelheid brandstof die u gebruikt, enorm verbetert. Nadat u deze al deze hebt gedaan, kunt u beginnen met het gebruik van uw injectie-engine en elk gat in het vuil!

Klik hier voor meer informatie Chipperformance